Pro-mens obrazovni centar | Mentalna aritmetika SuanPan | Brzo čitanje FastForward | 018/250.700 | kontakt@pro-mens.com

fb goreyoutube goregplus goretw gorepi goreli gore

06 feb 2018
Odrastanje uz kućne ljubimce

Postoji mnogo pozitivnih razloga zašto je dobro da deca odrastaju uz kućne ljubimce. Oni ih uče mnogim životnim veštinama, a uz to su i divni prijatelji.

Deca koja imaju kućne ljubimce vrlo rano nauče šta znači odgovornost i briga o drugima, a samim tim uče i brinuti o sebi. Družeći se sa svojim ljubimcima deca nauče da budu empatična, saosećajna. Uz ljubimca stiže i odgovornost, a uz obavljanje nekih dužnosti oko ljubimca deca grade sliku o sebi. Ako su nahranili ljubimca, očešljali ga, izveli u šetnju... uz pohvalu roditelja deca grade pozitivnu sliku o sebi i stiču samopouzdanje. Ljubimci takođe utiču i na to da deca budu smirenija i opuštenija, jer kada su tužna, ljuta ili uzrujana, najlakše se opuste uz svog ljubimca. On je uvek tu da sasluša, razume i uteši bez ijedne izgovorene reči, bez pitanja i pridika. On je tu da pruži podršku, bezuslovnu ljubav i utehu.

Odrastanje uz kućnog ljubimca razvija posvećenost kod dece. Deca brzo nauče da ljubimci nisu igračke koje se mogu ostaviti kada nam dosadi igra sa njima. Uče da je ljubimac obaveza, da on kao i svako biće traži brigu i posvećenost, i da se od njega ne može odustati.

Kućni ljubimci značajno utiču na celokupan dečiji razvoj. Uz kućnog ljubimca dete se priprema za stvarne životne situacije. Deca koja imaju kućnog ljubimca lakše prihvataju novu bebu u porodici, jer su uz svog ljubimca shvatili da novi član porodice nije konkurencija, već novi prijatelj o kome se treba brinuti dok ne poraste. Kada sa roditeljima vode ljubimce kod veterinara deca uče da lakše prihvataju situacije u kojima je neko bolestan ili povređen.

Deca koja imaju psa za kućnog ljubimca fizički su aktivnija u odnosu na svoje vršnjake, jer psi traže šetnju, istrčavanje i igru. Uz pse deca uče i o disciplini, jer štene se mora naučiti kako da bude poslušno i kako da se ponaša, a to će bitno uticati i na poslušnost deteta. I učenje je lakše uz psa, jer deca često gradivo čitaju na glas dok uče, a pas je odličan slušalac.

Život sa kućnim ljubimcem pruža mogućnost učenja odgovornosti i saosećanja, primanja bezuslovne ljubavi i sticanja znanja o životinjama.

Odrastanje uz kućnog ljubimca je jedan od najvećih darova koje roditelji mogu pokloniti svom detetu.

Ana Momčilov
Autor: Ana Momčilov
Diplomirani vaspitač sa Montessori licencom. U obrazovno-razvojnom centru Pro-Mens od samog je osnivanja. Radi sa decom najmlađeg uzrasta.

enfrdeitptrues
facebookyoutubegoogle+ twitterpinterestlinkedin

Pro-Mens d.o.o.
Vožda Karađorđa 47 Niš

PROGRAMI

Srž naših programa je kombinacija metodike i psihologije. Programi su jedinstveni na tržištu Srbije, pa čak i na teritoriji čitavog Balkana. Znanja stečena tokom kurseva mentalne aritmetike i brzog čitanja ostaju kao trajna sposobnost. Jednom savladana tehnika ostaje trajno usvojena.

SuanPan
Mentalna aritmetika

Međunarodni program razvijanja mentalnih potencijala kod dece.

Detaljno

Fast Forward
Program brzog čitanja

Fast Forward kursevi brzog čitanja. Čitajte brzo, živite natenane.

Detaljno

Pro-Mens
Obuka predavača

Profesionalna i sertifikovana Pro-Mens obuka budućih predavača.

Detaljno

Saznajte više o našim programima

Naš tim

Naše polaznike obučavaju sertifikovani predavači, nastavnici i profesori sa dugogodišnjim iskustvom u nastavi. Svi predavači su prošli sertifikovani kurs za obuku mentalne aritmetike.

milica vukotic yildirim

Milica Vukotić Yildirim je direktor centra Pro-mens. Po obrazovanju je diplomirani psiholog sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

dusica-milosavljevic

Dušica Milosavljević je direktor nastave i razvoja u obrazovnom centru Pro-mens. Diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost sa više od 10 godina iskustva u nastavi i radu sa decom.

ana-brankovic-momcilov

Ana Branković Momčilov je diplomirala na Visokoj školi za vaspitače i poseduje Montessori licencu. Radi sa decom najmlađeg uzrasta (kinder grupa), a u Pro-Mens centru je od osnivanja.

 

Upoznajte Pro-Mens tim

O nama

▼ ▼ ▼

PRO-MENS je centar koja se bavi obrazovanjem, inovacijama i istraživanjem u obrazovanju, u cilju da, najpre u Nišu, a i u celoj Srbiji, ponudi usluge obrazovanja koje idu u korak sa svetskim trendovima, nudeći programe mentalne aritmetike i brzog čitanja, čija je srž kombinacija metodike i psihologije.

Saznajte više o Pro-Mens centru

fb youtube gplus desnotwitterpinterestlinkedin

Vaši utisci

Osvežavajući i moderan vid učenja, oplemenjuje i roditelje i decu! Dete se raduje brojevima i igrama koncentracije i uživa u njima. Odlična priprema za školu. Sve pohvale, nastavite tako!!!
~ Danijela Anić, mama šestogodišnje Magdalene

Pročitajte ostale utiske