Pro-mens obrazovni centar | Mentalna aritmetika SuanPan | Brzo čitanje FastForward | 018/250.700 | kontakt@pro-mens.com

fb goreyoutube goregplus goretw gorepi goreli gore

31 maj 2017

„Ništa nije vrednije od osmeha. Snažan je ko može da se smeje, da napusti sebe, da postane svetlost.“ – Frida Kahlo

Sigurna sam da svaki roditelj svome detetu želi da priušti  samo najbolje. Ali se postavlja pitanje, šta je zapravo to najbolje?

Najbolje što možemo dati svome detetu jeste kvalitetno vreme provedeno sa njime i naša potpuna prisutnost. Ako se prisetite svog detinjstva i najdražih dečijih uspomena, onda su to sigurno trenuci vezani za neku dragu osobu ili za neko mesto koje vas je ispunjavalo milinom i srećom. Od takvih trenutaka satkane su najlepše uspomene iz detinjstva koje na vašem licu naslikaju osmeh kada kod ih se prisetite.

Igrajte se!

Svaka vaša zajednička igra je dragocena i lekovita. U igri možete zajedno izmišljati pravila. Možete biti opušteni, maštoviti, luckasti...možete se smejati kao malo dete. Kao što se u proleće priroda ponovo budi, tako se u igri budi humor i veselje, i sve postaje lepše.

Osmesi su važni

Upravo je osmeh ono što svako dete čini detetom. Osmehivanje, smejuljenje, kikotanje, valjanje od smeha ... jesu sastavni deo srećnog detinjstva. Nažalost, kada deca krenu u vrtić i školu, i kada počnu prve obaveze, ona postaju i ozbiljnija. Možete osetiti da imate sve manje vremena za grljenje i igranje, i da se manje smejete zajedno. Ovo je prilika da to popravite i nadoknadite. Smehom se možete boriti protiv stresa, može vas podmladiti i u svakom trenutku popraviti raspoloženje. Kada se smejemo, mišići se opuštaju, disanje postaje sporije i dublje, krvotok se puni kiseonikom. Sa svakim osmehom zapravo dobijamo novu injekciju sreće.

Da pukneš od smeha!

Organizujte vreme koje ćete provesti zajedno sa detetom gledajući neke smešne kratke filmove, pronađite  neku novu epizodu skrivene kamere ili  komediju koja je prilagođena njihovom uzrastu. Pustite muziku i đuskajte zajedno.

Odvojite svake nedelje vreme za jedan sat humora. Neka to bude vreme kada ste svi zajedno. U toku nedelje svako ima vremena da pripremi nešto što će druge da nasmeje. Ovo može biti neka smešna grimasa, imitacija ili neki novi vic. Ispričajte neku smešnu situaciju koja vam se dogodila. Možete snimati jedni druge u toku ovog zajedničkog druženja i nakon toga kasnije pregledavati ove snimke. Sve ovo može doneti dodatnu radost u vaš život. Što se više smejete, vi i vaše dete, izrađujete jače međusobne veze i stvarate i podstičete optimizam. Dete na ovaj način uči biti optimistično tako što pozitivnim razmišljanjem svara životni stav i naviku dobrog raspoloženja. A ovo je veoma dragoceno i korisno izgraditi.

Prviše pažnje i prisutnosti nikada neće razmaziti dete. Deca postaju razmažena kad zagrljaj i prisustvo zamenite poklonima. Dobar roditelj nije onaj koji pruža detetu savršen život, već koji uče dete kako da živi dobar i srećan život u ovom nesavršenom svetu.

Marija Radulović
Autor: Marija Radulović
Predavač SuanPan mentalne aritmetike za primarne i sekundarne grupe sa višegodišnjim radnim iskustvom u srednjim i osnovnim školama. Profesor hemije.

enfrdeitptrues
facebookyoutubegoogle+ twitterpinterestlinkedin

Pro-Mens d.o.o.
Vožda Karađorđa 47 Niš

PROGRAMI

Srž naših programa je kombinacija metodike i psihologije. Programi su jedinstveni na tržištu Srbije, pa čak i na teritoriji čitavog Balkana. Znanja stečena tokom kurseva mentalne aritmetike i brzog čitanja ostaju kao trajna sposobnost. Jednom savladana tehnika ostaje trajno usvojena.

SuanPan
Mentalna aritmetika

Međunarodni program razvijanja mentalnih potencijala kod dece.

Detaljno

Fast Forward
Program brzog čitanja

Fast Forward kursevi brzog čitanja. Čitajte brzo, živite natenane.

Detaljno

Pro-Mens
Obuka predavača

Profesionalna i sertifikovana Pro-Mens obuka budućih predavača.

Detaljno

Saznajte više o našim programima

Naš tim

Naše polaznike obučavaju sertifikovani predavači, nastavnici i profesori sa dugogodišnjim iskustvom u nastavi. Svi predavači su prošli sertifikovani kurs za obuku mentalne aritmetike.

milica vukotic yildirim

Milica Vukotić Yildirim je direktor centra Pro-mens. Po obrazovanju je diplomirani psiholog sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

dusica-milosavljevic

Dušica Milosavljević je direktor nastave i razvoja u obrazovnom centru Pro-mens. Diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost sa više od 10 godina iskustva u nastavi i radu sa decom.

ana-brankovic-momcilov

Ana Branković Momčilov je diplomirala na Visokoj školi za vaspitače i poseduje Montessori licencu. Radi sa decom najmlađeg uzrasta (kinder grupa), a u Pro-Mens centru je od osnivanja.

 

Upoznajte Pro-Mens tim

O nama

▼ ▼ ▼

PRO-MENS je centar koja se bavi obrazovanjem, inovacijama i istraživanjem u obrazovanju, u cilju da, najpre u Nišu, a i u celoj Srbiji, ponudi usluge obrazovanja koje idu u korak sa svetskim trendovima, nudeći programe mentalne aritmetike i brzog čitanja, čija je srž kombinacija metodike i psihologije.

Saznajte više o Pro-Mens centru

fb youtube gplus desnotwitterpinterestlinkedin

Vaši utisci

Osvežavajući i moderan vid učenja, oplemenjuje i roditelje i decu! Dete se raduje brojevima i igrama koncentracije i uživa u njima. Odlična priprema za školu. Sve pohvale, nastavite tako!!!
~ Danijela Anić, mama šestogodišnje Magdalene

Pročitajte ostale utiske