Pro-mens obrazovni centar | Mentalna aritmetika SuanPan | Brzo čitanje FastForward | 018/250.700 | kontakt@pro-mens.com

fb goreyoutube goregplus gore
06 jun 2017

U današnje vreme većinu proizvoda prodaje njihova reklama. Često su nejveće žrtve ovih reklama upravo deca kojima ovi proizvodi donose više štete nego koristi. Jabuku i bananu zamenjuju popularne “grickalice”, koje nikada ne mogu biti od onolike hranljive vrednosti kao što to može sveže voće.

Deca koja pohađaju program SuanPan mentalne aritmetike na pauzama između časova razgovaraju sa svojim predavačima o različitim temama. Ovo su opušteni trenuci kada se smejemo i zabavljamo, kada se deca upoznaju, kada jedni drugima prepričavaju različite doživljaje, pevuše... piju svoje sokiće i dele svoje užine.

Ovo je odlična prilika da se podsetimo šta nam priroda daruje u to vreme. Često govorimo koje voće najviše vole i dogovaramo se šta mogu doneti sledeći put za užinu. Ako je proleće govorimo o aromatičnim jagodama i trešnjama, kada počne leto željno isčekujemo breskve, maline, višnje...

Deci je važno da shvate zašto su voće i povrće važni za njihov razvoj, a naročito za njihov mozak. Njima je stalo da razmišljaju jasnije i da svoje zadatke rade brže i efikasnije. Oni ne mogu da razumeju naučna objašnjenja o hranljivim sastojcima različitih namirnica, ali, ako vitamine i minerale nazovemo “čuvarima” njihovih ideja i mašte, oni će sa poverenjem prihvatiti ove pomagače na svom putu ka uspehu.

U radu sa decom pokazalo se da oni najbolje usvajaju nove informacije, ideje i navike, ako se one predstavljaju na zanimljiv način jer na taj način oni mogu da shvate njihovu suštinu i važnost. Najvažnije je da ih podstaknemo da razmišljaju i učimo ih zdravim vrednostima.

Šta govorimo deci kada nas pitaju zašto je voće zdravo i kako im pomaže?

Mi im tada pričamo o armiji “snažnih vitezova ”, koji se hrabro i plemenito bore za svaku njihovu ćeliju i štite je od napada neprijateljskih virusa i bakterija, koje neprestano vrebaju i žele da ih spreče da uspešno uče i rade.

Posle nekog vremena jedno po jedno dete počinje da umesto tipičnih nezdravih užina, donosi za svoju užinu zdrave integralne keksiće, koštičavo voće i sveže sezonsko voće.

Deca na ovakav način razvijaju zdrave navike koje će im ostati za ceo život. A nama ostaje da ih  ohrabrimo i sa osmehom usmerimo ka njihovim novim budućim pobedama.
 

Marija Radulović
Autor: Marija Radulović
Predavač SuanPan mentalne aritmetike za primarne i sekundarne grupe sa višegodišnjim radnim iskustvom u srednjim i osnovnim školama. Profesor hemije.

facebookyoutubegoogle+

Pro-Mens d.o.o.
Vožda Karađorđa 47 Niš

PROGRAMI

Srž naših programa je kombinacija metodike i psihologije. Programi su jedinstveni na tržištu Srbije, pa čak i na teritoriji čitavog Balkana. Znanja stečena tokom kurseva mentalne aritmetike i brzog čitanja ostaju kao trajna sposobnost. Jednom savladana tehnika ostaje trajno usvojena.

SuanPan
Mentalna aritmetika

Međunarodni program razvijanja mentalnih potencijala kod dece.

Detaljno

Fast Forward
Program brzog čitanja

Fast Forward kursevi brzog čitanja. Čitajte brzo, živite natenane.

Detaljno

Pro-Mens
Obuka predavača

Profesionalna i sertifikovana Pro-Mens obuka budućih predavača.

Detaljno

Saznajte više o našim programima

Vaši utisci

Osvežavajući i moderan vid učenja, oplemenjuje i roditelje i decu! Dete se raduje brojevima i igrama koncentracije i uživa u njima. Odlična priprema za školu. Sve pohvale, nastavite tako!!!
~ Danijela Anić, mama šestogodišnje Magdalene

Pročitajte ostale utiske